Már megvagy!

Te mennyit agyalsz?

Az agyalás-elvonókúrával a problémák száma is csökken. Mert nem a problémák okozzák az agyalást, hanem az agyalás a problémákat. Múltkorában végeztem egy nem reprezentatív közvélemény-kutatást a Facebookon arról, ki mennyit agyal napjában, százalékos arányban a benne lévő csendhez viszonyítva. Agyal, vagyis akkor is kattog, zakatol, rágódik, tervez, számítgat, tanakodik, tépelődik, hányja-veti elméjét, amikor épp nem… Tovább »

Deréktól felfelé mindent lehet. Érezni meg aztán pláne!

Marietta 2007 szeptemberében a Komjádi uszoda tetején lévő szórakozóhely teraszáról esett ki úgy, hogy deréktól lefelé lebénult, és azóta kerekesszékben él. Őszintén. Hogyan máshogyan – vetődhetne fel a kérdés, hiszen ez pont egy olyan helyzet, amit nem lehet elmismásolni: a láb nem mozog, a székben ülni kell, mindenki előtt. A sorstársai közül mégis sokan inkább túlzott optimizmussal takargatják be a sérülést, még maguk előtt is. Marietta viszont nem áltat senkit…... Tovább »

Merni jól lenni

Kezemben van a döntés: elkapom a farkukat és velük szállok azokra a borzasztó, nyomasztó helyekre, ahol tanyázni szoktak, vagy hagyom, hogy csak lebegjenek, akárcsak a papírsárkányok a szélben. Merek-e jól lenni, illetve ezt a jól levést választani először az életemben? Merek-e különc lenni? Sőt merem-e vállalni annak kockázatát, hogy nem követem többé a “mindig a legrosszabbra készülj, akkor nem érhet csalódás” elvét, és inkább sebezhető leszek?... Tovább »

A Semmit ajándékba – csendes elvonulás Moojival

Ismeritek azt a viccet, amikor a buddhista szerzetes kinyitja a szülinapi díszdobozt, amiben semmi sincs, ő pedig írtóra boldog lesz emiatt? Vagy a buddhista szülinapi üdvözlőkártyát a “nem gondolok rád” felirattal? Nos, én elég komolyan vettem a tréfát, és 31. szülinapomra szintén a Semmit kértem ajándékba, vagyis egy hét csendes elvonulást Moojinál.... Tovább »

Légy te a karácsonyi meglepetés! – az ünnep igazi arca

A Karácsony, mint az élet egyéb dolgai, önmagában egy nem-létező, egy üres hó gömb. Attól lesz valamilyen, hogy te mit pakolsz bele. Rázd fel, és nézd meg, tetszik-e a látvány, ami eléd tárul benne. Három éve Londonban töltöttem a Karácsonyt, és bár itthon is szokás panaszkodni arról, mennyire ledarálta a lényegét a fogyasztói társadalom csúnya… Tovább »

Ne gondolkodj pozitívan! – Hagyd az erőlködést!

“Fordítsd a figyelmedet a pozitívra, sőt ismételgesd magadnak a jó dolgokat fogmosás közben, ragassz cetliket a feng-shui szerint, és akkor minden oké lesz. Ha nem, akkor vess magadra, rosszul csináltad” – intenek a New Age guruk. Abban igazuk van, hogy rosszul csinálod, ugyanis nem szándékosan, de szerintem félrevezetnek. A boldogságunk kulcsa valóban az, hogy hova… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!