Már megvagy!

Az akadálymentesítés a fejekben kezdődik. Mindkét fél részéről

Találkoztatok már valaha fogyatékos emberrel, mondjuk szombat este a bulinegyedben? És van-e olyan köztetek, akiben felmerült egyáltalán ez a kérdés, amikor épp a Király utcában vonult át egyik helyről a másikra? Ahogy a te, úgy az én válaszom is a nem. Eszembe sem jutna hiányként érzékelni a „hiányukat”, mert senki sem hívja fel a figyelmemet… Tovább »

Ha szeretni akarsz egy férfit 1. – A Nagyapák

Hogy a nő igaz kapcsolódást tudjon kialakítani a férfival, ahhoz először befogadóvá kell válnia. Ez csak úgy lehetséges, ha tud önmaga szerethetőségéről, amit sok esetben rengeteg generációs sztori képes elfedni. Hogyan láthatunk mégis tisztán önmagunkkal kapcsolatban? Van úgy, hogy a múltból érkezik a segítség, lelkünk elveszett férfialakjai, mondjuk egy sosem látott nagypapa személyében…... Tovább »

Így ölelj meg egy idegent

tangó Minden lépést, fordulatot a férfi kezd el, minden az ő feladata, és lehetősége, a nő behódol és válaszol. Párbeszéd alakul köztük, ahol a férfié az első, a nőé az utolsó szó. És ettől lesz igazán izgalmas és élvezetes. Hogy hangzik?... Tovább »

“Hagyd” – A legjobb varázsige

Ez a kis tetoválás nem üzen többet, minthogy ne élj a fejedben. Lásd meg, ki vagy a gondolataid nélkül, hagyd el azokat, és fordulj önmagad felé. Létezz. Ne akarj mindent megmagyarázni, és ha az emberek ezt nem veszik jó néven, hagyd, hogy megtegyék, hogy nem veszik jó néven. Hagyd meg nekik, az övék. – Egy tetovált lány vallomása... Tovább »

Hogyan “küzdjük le” a bizalmatlanságot?

Sokáig gyötrőhetünk a bizalmatlanság nyomasztó érzéseivel, amíg egyszercsak rá nem jövünk, “a bizalmatlan én” tulajdonképpen nem is létezik. Csak a fejünkben lévő gondolat, és semmilyen megfogható, megragadható tulajdonsággal nem bír, csakis más gondolatokkal, melyek hozzá tapadtak. Amint megpróbáljuk megkeresni ezt a “bizalmatlan ént”, gondolatokat, emlékképeket és testi érzeteket fogunk találni. Amint megpróbáljuk az ezek mögött lakozó “ént” megtalálni, úgy a végén nem találunk senkit. 🙂... Tovább »

Nincs semmi bajunk, csak rossz felé nézünk

Nem rég egy olyan fotósorozatra lettem figyelmes, mely pszichiátriai betegekről készült – profi fotók voltak, igen sokkolók, egyértelműen sugárzott róluk, hogy a szenzációkeltés, a szörnyülködtetés célzatával születtek. Így ránézve, ilyen nézőpontból a dolgok mindig a legsötétebb oldalukat mutatják meg: ha fókuszunkban a félelem van, előttünk ilyen burkot öltenek a dolgok. Azt mondjuk rájuk, ez rettenetes,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!