Már megvagy!

„Már pedig én nem ragaszkodok” – buddhista szabadság vagy egyszerű önbecsapás?

Lehet, hogy a spiri piac által diktált bölcseletek végre jó lehetőségként szolgálnak arra, hogy átlagos sérüléseinket mögéjük bújtatva akár követendő eszmének állítsuk fel azokat ahelyett, hogy – inkább felismerve valódi természetüket – meggyógyítanánk és kezelnénk magunkban?
Pedig Buddha azt mondta…... Tovább »

Az “igazi nő, igazi férfi” kamu – láss a szerepeden túl

10 tipp, 20 tanács, 30 praktika, cuki idézetek, hatalmas bölcsességek – ugye ismerős a médiából ránk áradó rengeteg elvárás “igaz nőiségünket” illetően. Aztán ott van a sok önsegítő tanácskönyv, kitermelődik a rengeteg megmondóember, mi nők pedig elhisszük, mitől leszünk “igaziak”, és próbálunk küzdeni ennek a képnek az eléréséért, legyenek azok akár külső, akár belső ideák…. Tovább »

“Úgy is csak addig fáj, amíg ütsz” – lelki terheink illúziója

Egészen a mai napig tudattalanul élt bennem az a hit, hogy még rengeteg mindent kell magamban lelkileg feloldoznom, amíg végre megengedhetem magamnak, hogy boldog egyszerűségben létezzek. Míg nem egy kedves barátom fel nem világosított: “Minden lelki terhem / emlékem / tapasztalásom értelmét veszti, ha felfogom végre, hogy NEM KELL hogy fájjon.” Én azzal ütlegeltem magam,… Tovább »

Téves azonosítások – a fájdalom eredete 2. rész

Előző cikkünkben már kitértünk a legalapvetőbb téves azonosításainkra, melyekkel hamis skatulyákba tesszük – és ezáltal meg sem éljük – azokat a minőségeket, érzéseket, hozzáállásokat, melyek birtokában az egész világhoz való viszonyunk lényegében és minőségében változhatna meg. Számos ilyen félreértés adódik. Egy-egy fogalomról úgy ágaznak el a hozzáadott ítéletek, különféle nézetek, fájdalmas történetek, mint a veszedelmes… Tovább »

Téves azonosítások – a fájdalom eredete

Ha nem tudod megélni a vágyaid, hiába kívánod, nem történik meg veled az óhajtott dolog, vagy egyszerűen csak félelmet, feszülést, fájdalmat váltanak ki belőled bizonyos helyzetek, közlések, emberi interakciók, melyeket más akár még jónak vagy épp közömbösnek is ítél, de te mégis zaklatott vagy tőlük, akkor jusson eszedbe, hogy épp tévesen azonosítasz. A jelenben megjelenő… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!