Már megvagy!

„Tudom, hogy egyszer (TÖKÉLETLENSÉGEMMEL együtt is) anya leszek”

  Nóri azt mondta, azért írja meg a könyvet, mert nem lehet tudni, mitől jön el az a bizonyos „kattanás” a fejekben, melytől helyére kerül bennünk jó pár mélyen tartott dolog a gyermekvállalással kapcsolatban, és ezáltal akár pozitív változásnak is indulhat az élet. Jelentem, nekem kattant, mégpedig a következőképp: Érdekes úton érkezett a kezembe Ördög… Tovább »

Névtelen személyiségeink – a boldogság kereső

A Symbolon nevű kártyajáték szerint az emberben több szerepszemélyiség működik vagy éppen nem működik.  Minden emberben több lény lakik, és a típusok gyakran kombinációkban is megjelenhetnek. Hiszünk vagy sem a kártya igazságában, ez a játék egyfajta iránytű: irányt mutat nekünk, hogyan ismerjük ki magunkat egy ismeretlen országban, mégpedig a lelkünkben. E szerepszemélyiségek egy kis része  képeken meg… Tovább »

Az értetlenségtől félünk – a nem-tudás ereje

“Seppo mestert egy szerzetes üdvözölte illedelmesen. A Mester öt botütést mért rá. – Hol hibáztam? – kérdezte a szerzetes. A Mester újra ütött és felordított: – Khats!” Mi mindent érteni akaró lények vagyunk. Egyik legnagyobb áldásunk, de egyben legnagyobb kárunk is ez a hajlamunk. Nem nyugszunk, míg az okokat fel nem derítjük, és amikor derült égből megszületik a megértés… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!