Már megvagy!

Szeretetautomaták

De miről írjon valaki, aki spirituális témákban bontogatja írói vénája szárnyait? Sokat agyalok ezen, mert sok téma jön szembe, válik aktuálissá, majd tűnik érdektelennek néhány nap múlva. Ami ma foglalkoztat, nem biztos, hogy holnap is fog, és amiről most még azt gondolom, hogy semmi közöm hozzá, lehet, hogy kis idő múlva életem nagyon fontos részévé… Tovább »

Légy te a karácsonyi meglepetés! – az ünnep igazi arca

A Karácsony, mint az élet egyéb dolgai, önmagában egy nem-létező, egy üres hó gömb. Attól lesz valamilyen, hogy te mit pakolsz bele. Rázd fel, és nézd meg, tetszik-e a látvány, ami eléd tárul benne. Három éve Londonban töltöttem a Karácsonyt, és bár itthon is szokás panaszkodni arról, mennyire ledarálta a lényegét a fogyasztói társadalom csúnya… Tovább »

Önmagad tükrözöm neked – Hagyd, hogy az élet írja a történetedet!

Az élet a profi író, ha nem háborgatod, és nem kotnyeleskedsz bele, akkor  igaz önmagad játszhatod el szereplőjeként. Egy időben – és még ma is – kedvemet leltem abban, hogy szatírákat, görbe tükröket írjak, nem véltetlen, hogy akkoriban színikritikákkal kerestem a kenyerem. Egyszerűen jól ment az ironizálás, a csipkelődő, vitriolos humor puffogtatása, az éleslátás. A… Tovább »

“Ó Kapitány, kapitányom!” – Az igazi “rendbontók” a Rend szerint cselekednek

Az ember alkotott magának egy “rendet”, amiben biztonságosan érezheti magát. Ez a rend valójában csak a fejében létezik és semmi köze az Élet rendezőerejéhez. És ezáltal semmi köze a biztonsághoz sem…  Robin Williams szomorú halálával többször is belebotlottam a Holt költők társasága c. filmbe, s újra néztem kedvenc jelenetemet: az elbocsátott irodalom tanárukért kiálló fiatalok… Tovább »

A Semmin innen és túl – feladni az ellenállást

Minden teremtett dolog gyönyörű, hiszen a forma mögött ott van a lényege, a semmi/lényeg/tiszta tudat, amiből származik. Egyetlen dolognak nincs értelme: a sok negatív meggyőződésnek. Feladni nem a szeretetben vagy a jóban való hitünket kell, hanem a velük szembeni ellenállásunkat. – A The Sunset Limited margójára Tegnap este találtunk rá a The Sunset Limited c…. Tovább »

Magam ellen ragaszkodom

Eleinte nem hoztam „önálló” döntéseket – bár ezt a kijelentést csak utólag, visszatekintve tudom megtenni. Végtére is önállóak voltak azok is, hiszen nem kényszerített senki, de megfelelés, a mások véleménye, tapasztalatai, indulatok, reakciók formálták az életem. Mondhatnám úgy is, nem volt benne a tehermentes felelősség íze. Inkább volt az „megfelelősség”. Most már azt is látom,… Tovább »

Vágyam tárgya én vagyok?

Írta: Takács Mira Miért tagadjuk a vágyat? Ha elköteleződtünk, kicsit, vagy nagyon, nem vágyhatunk másra. Senkire, semmire. Monogámia, vagy szégyenérzet legyen a jussunk, más nem létezhet, különben hol a tisztesség. Aztán ha egy félrecsúszott lelki állapotban mégis félrelépünk, hát szégyelljük össze magunkat. Már ami a fennálló kultúránk értékrendjét illeti. Nem a vágy a baj, sosem…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!