Már megvagy!

Spirituális elha(j)llásaink

Akkor még arra vártam, hogy a bizonyosság egyszer csak rám szakad egy szép napon, tűzijátékkal, meg a szférák zenéjével, amit remélhetőleg aranyszárnyú puttók áriáznak majd a fülembe, a hitelesség kedvéért. És akkor onnantól hallgatok minden megérzésemre, nálam jobban tudó fénylények hozzák az információt, tudok majd levitálni és elmúlik a cellulitiszem. Nem barátkozom, de főleg nem kerülök intim kapcsolatba gyíkemberekkel… Szerző: Kenessey Tamara... Tovább »

Létezésed önmagában Érték… De tudod ezt?

Hogyan tudod jobban élvezni az élet dolgait? Ha értékedet belőlük eredezteted, vagy ha nem? Ha azt gondolod, hogy bárminek is teljesülnie kell ahhoz, hogy értékes legyél, akkor kötődést alakítasz ki, és rettegni fogsz a dolgok elvesztésétől vagy hiányától. A mindentől független értéked tudatában tudod csak élvezni a világ dolgait is. Ezért a nem-kötődés nem elutasítás.... Tovább »

Önmagad tükrözöm neked – Hagyd, hogy az élet írja a történetedet!

Az élet a profi író, ha nem háborgatod, és nem kotnyeleskedsz bele, akkor  igaz önmagad játszhatod el szereplőjeként. Egy időben – és még ma is – kedvemet leltem abban, hogy szatírákat, görbe tükröket írjak, nem véltetlen, hogy akkoriban színikritikákkal kerestem a kenyerem. Egyszerűen jól ment az ironizálás, a csipkelődő, vitriolos humor puffogtatása, az éleslátás. A… Tovább »

Ébredj a jelenlétedre, hogy végre élj!

Mostanában gyakran felmerül a halál jelensége, és sokat kérdezem, mi a halál? De mivel a kérdésre csupán koncepciók érkeznek, ezért számomra egyre inkább az a kérdés: Élünk-e egyáltalán? A válaszom pedig az, hogy igen, csakhogy nem vagyunk tudatában. Hamis életet élünk a nap 90%-ában legalább, tulajdonképpen folyamatosan meg vagyunk halva, de fogalmunk sincs róla. Olyan… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!