Már megvagy!

“Egyszerűen csak nem gyújtok rá” – Dohányozni bonyolult, leszokni könnyű

Ha én írnám a gusztustalan cigis dobozokra az elrettentő példamondatokat, tuti így fogalmaznék: Dohányozni nagyon bonyolult, leszokni könnyű. De miért is? Mióta csak dohányoztam, mindig jöttek olyan időszakok, amikor megpróbáltam ráeszmélni, hogyan tudnám abbahagyni ezt az egészet. Aztán feladtam, cigizni jó, majd máskor, most nem, és vártam arra a bizonyos reggelre – amelyről annyi exdohányos mesél -,… Tovább »

Te mennyit agyalsz?

Az agyalás-elvonókúrával a problémák száma is csökken. Mert nem a problémák okozzák az agyalást, hanem az agyalás a problémákat. Múltkorában végeztem egy nem reprezentatív közvélemény-kutatást a Facebookon arról, ki mennyit agyal napjában, százalékos arányban a benne lévő csendhez viszonyítva. Agyal, vagyis akkor is kattog, zakatol, rágódik, tervez, számítgat, tanakodik, tépelődik, hányja-veti elméjét, amikor épp nem… Tovább »

A problémagyártás 10 legmenőbb technikája kezdőknek és haladóknak

Legtöbbünk számára a világ unalmas egy hely, ha nem történik semmi ügyes-bajos dolog velünk, és nem kell szenvednünk. Ha pedig nem szenvedünk, akkor mégis mit csináljunk? E tanácstalanságot gyógyítandó, gondoltam, adok pár praktikát, hogyan tedd az életedet izgalmasan boldogtalanná…  1. Soha sem lehet semmi elég jó úgy, ahogy épp van! Aki az ellenkezőjét állítja, az egy… Tovább »

A “kudarcnak” köszönhetem magam

Az összes olyan helyzet, melyből nem tudunk kijutni minden igyekezetünk ellenére talán arra jó, hogy ez a megértés életre kelljen bennünk önmagunk és mindenki iránt. Vannak, akik ezt megbocsájtásnak hívják. Belátni, hogy pont az áll a teljesség útjában, aki el kíván jutni oda, és mindezt nem gonoszságból teszi, hanem mert ennek a kis énünknek, egónkak, személyiségünknek nem áll módjában túljutni saját határain. Nem áll módjában, mert nem ismeri az igaz szeretetet, attól elkülönülve létezik, mégis minden áron oda próbál eljutni a dolgok megszerzése által.... Tovább »

Az igazi segítség – tanácsadás vs. példamutatás

Egy anya eléggé kétségbe volt esve, amiért gyermekét nem tudja leszoktatni a csokoládéevésről. Miután már minden módszert kipróbált, és semmi sem segített, felkereste a falu magas tekintélyű mesterét, aki minden problémára megoldást tud kínálni. – Mester, kérem segítsen! Mit csináljak, hogy ne egyen ennyi csokoládét a gyerek? Már mindennel próbálkoztam, de sehogy sem tudom megváltoztatni…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!