Már megvagy!

Hogyan lettem végül nem spirituális

(….és szabadultam meg a szenvedés nagy részétől…) Aznap éjjel egy kocsiban ültem két férfival és egy nővel, aki egész nap kirekesztette magát a beszélgetésből, és most a viselkedését próbálta megokolni nekünk. Mesélt a szívcsakrájáról, mely valahogy megszűnt összeköttetésben lenni a köldökcsakrájával, a férfiak pedig arról nyaggatták, mit érez energetikailag, és hogy mi a helyzet a… Tovább »

A Semmit ajándékba – csendes elvonulás Moojival

Ismeritek azt a viccet, amikor a buddhista szerzetes kinyitja a szülinapi díszdobozt, amiben semmi sincs, ő pedig írtóra boldog lesz emiatt? Vagy a buddhista szülinapi üdvözlőkártyát a “nem gondolok rád” felirattal? Nos, én elég komolyan vettem a tréfát, és 31. szülinapomra szintén a Semmit kértem ajándékba, vagyis egy hét csendes elvonulást Moojinál.... Tovább »

“Hagyd” – A legjobb varázsige

Ez a kis tetoválás nem üzen többet, minthogy ne élj a fejedben. Lásd meg, ki vagy a gondolataid nélkül, hagyd el azokat, és fordulj önmagad felé. Létezz. Ne akarj mindent megmagyarázni, és ha az emberek ezt nem veszik jó néven, hagyd, hogy megtegyék, hogy nem veszik jó néven. Hagyd meg nekik, az övék. – Egy tetovált lány vallomása... Tovább »

Hogyan “küzdjük le” a bizalmatlanságot?

Sokáig gyötrőhetünk a bizalmatlanság nyomasztó érzéseivel, amíg egyszercsak rá nem jövünk, “a bizalmatlan én” tulajdonképpen nem is létezik. Csak a fejünkben lévő gondolat, és semmilyen megfogható, megragadható tulajdonsággal nem bír, csakis más gondolatokkal, melyek hozzá tapadtak. Amint megpróbáljuk megkeresni ezt a “bizalmatlan ént”, gondolatokat, emlékképeket és testi érzeteket fogunk találni. Amint megpróbáljuk az ezek mögött lakozó “ént” megtalálni, úgy a végén nem találunk senkit. 🙂... Tovább »

Ne gondolkodj pozitívan! – Hagyd az erőlködést!

“Fordítsd a figyelmedet a pozitívra, sőt ismételgesd magadnak a jó dolgokat fogmosás közben, ragassz cetliket a feng-shui szerint, és akkor minden oké lesz. Ha nem, akkor vess magadra, rosszul csináltad” – intenek a New Age guruk. Abban igazuk van, hogy rosszul csinálod, ugyanis nem szándékosan, de szerintem félrevezetnek. A boldogságunk kulcsa valóban az, hogy hova… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!